Een nieuwe brokkelbrug in Gent?

Onder de brug van de E40 in Ledeberg zijn brokstukken gevonden. De brokstukken zijn van de brug naar beneden gevallen. Volgens Wegen en Verkeer gaat het om "oude" brokstukken. Eerder vielen al brokstukken naar beneden onder de brug van de E17 in Gentbrugge.

De brokstukken die nu gevonden zijn, liggen onder een brug van de E40 in Ledeberg, aan de brug waar de ijspiste De Kristallijn is. Volgens Wegen en Verkeer gaat het om brokstukken die vier jaar geleden naar beneden zijn gekomen tijdens herstellingswerken. Volgens de dienst is de kans klein dat er nog eens brokstukken vallen. "Onzin", zegt Yves De Bruyckere van de Fietsersbond. "Er is meer aan de hand. Ik heb een brokstuk mee naar huis genomen en het zag er niet naar uit dat het daar al vier jaar lag. Wij vragen veiligheidsmaatregelen en veiligheidsnetten." Die komen er voorlopig niet, laat Wegen en Verkeer weten. Tijdens de zomer wordt de brug hersteld en volgens onze inspecteurs is er geen gevaar, klinkt het.

Ook in Gentbrugge zijn er eerder brokstukken van de E17 naar beneden gevallen. Er viel al een brokstuk door het raam van een geparkeerde bus van De Lijn. Actievoerders hebben de brug omgedoopt tot "Brokkelbrug".

kasto80

Meest gelezen