Videospeler inladen...

Opnieuw enorme vetberg ontdekt in Engels riool

In een riool nabij het kustplaatsje Sidmouth in het Zuid-Engelse graafschap Devon is een vetberg ontdekt van 64 meter lang, het equivalent van 6 dubbeldekbussen. Het is niet de eerste keer dat zulk monsterachtig onding het Engelse rioolstelsel verstopt.

Vetbergen zoals deze worden gevormd door mensen die hun afval door het toilet spoelen. Veel Britten gooien ook heet vet in de riolen waardoor het vuil samenkoekt tot een steenharde massa. Het is nu duidelijk dat vetbergen niet enkel in Britse grootsteden voorkomen, ook kustplaatsen kunnen getroffen worden.  Het zou zes tot acht weken kunnen duren om de keiharde structuren in het afwateringskanaal te verwijderen.

Bekijk hieronder de beelden van de ontdekte vetberg

Videospeler inladen...

In het najaar van 2017 werd in Londen een gigantische vetberg ontdekt. Die bestond toen hoofdzakelijk uit pampers, vochtige doekjes,  maandverbanden, condooms en samengekoekt bakvet. Het verwijderen van die kolossale berg duurde toen 2 maanden.

Bekijk hieronder de opruimactie van de vetberg in Londen in 2017

Videospeler inladen...

Om het ontstaan van nieuwe vetbergen te voorkomen heeft Andrew Rowntree van het waterverwerkingsbedrijf een duidelijke boodschap: "Spoel alleen de drie p's door: plas, papier en poep, niets anders."

Videospeler inladen...

Meest gelezen