Politie geeft beelden vrij van spectaculaire crash: "Sturen en drinken gaan niet samen"

De politie van Roeselare in West-Vlaanderen heeft beelden vrijgegeven van een spectaculair afgelopen achtervolging om duidelijk te maken dat rijden en drinken niet samengaan. Bij de crash zou enkel de passagier lichte verwondingen hebben opgelopen.

Tijdens de nacht van 29 op 30 december 2018 wilde een patrouille van de politiezone RIHO (Roeselare-Izegem-Hooglede) een controle uitvoeren op een voertuig. De auto sloeg daarop op de vlucht en knalde aan hoge snelheid tegen een verzinkbaar paaltje aan het Stationsplein in Roeselare.

In de auto zaten twee personen: de bestuurder en een passagier. Volgens de politie zou bij de crash enkel die passagier lichte verwondingen hebben opgelopen. De Poolse bestuurder (24) had te veel gedronken en moest zijn rijbewijs afgeven.

De politiezone heeft de beelden vandaag vrijgegeven als waarschuwing.  "Drinken en sturen gaan niet samen. Zeker niet als je op de vlucht slaat voor onze patrouille", klinkt het.

Meest gelezen