Schepencollege van Roeselare voorgesteld, opvallend: vijf doen de rit niet uit

In Roeselare was er gisteravond de installatie van de gemeenteraad. Daar besturen CD&V, SP.A en Open VLD voortaan samen. Groen viel na de verkiezingen uit de boot. Opvallend wel, vijf schepenen die gisterenavond werden aangesteld in Roeselare, zullen de rit niet uitdoen. "Die vervangingen zijn een bewuste keuze", zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V).

Groen viel na de verkiezingen uit de boot in Roeselare. En opvallend: vijf schepenen die maandagavond werden aangesteld in Roeselare, zullen de rit niet uitdoen. In de loop van de komende zes jaar worden 5 van de 8 schepenen vervangen. Een bewuste keuze, zegt CD&V-burgemeester Kris Declercq.  "We willen een aantal grote projecten zoals de mobiliteit en het verder verzorgen van groen en veiligheid verder verzorgen met ervaren mensen. En na drie jaar komt er dan een hele facelift van vervrouwelijking en verjonging in het college. En die mensen kunnen dan met frisse ideeën het volgende beleid uitzetten."

Stoelendans

Op 1 januari 2021 wordt Henk Kindt (SP.A) opgevolgd door Tom Vandekendelaere (CD&V), een jaar later stappen Griet Coppé, Marc Vanwalleghem en Dirk Lievens uit het schepencollege en worden ze opgevolgd door Astrid Deceuninck, Mieke Vanbrussel en Stefaan Van Coillie, allen CD&V’ers. Uiteindelijk neemt José Debels op 1 september 2023 afscheid als schepen van Sport. De CD&V’er wordt opgevolgd door Piet Delrue (Open VLD). Delrue fungeert tot op dat moment als voorzitter van de gemeenteraad. Hij zal opgevolgd worden door zijn partijgenote Lieselot De Decker.

De gemeenteraad van Roeselare telt 39 leden. Groen en SP.A tellen er elk 3, de Open VLD 2, N-VA 7, VB 6 en CD&V 18)

Roeselare, gemeenteraad, installatie

Meest gelezen