Winona Ryder blijft Keanu Reeves "echtgenoot" noemen…

Midden vorig jaar liet Winona "Stranger things" Ryder plots voor de camera’s van de celebritywebsite Entertainment Weekly weten dat zij en Keanu "The matrix" Reeves wel eens effectief zouden getrouwd kunnen zijn. Dat met dank aan regisseur Francis Ford Coppola die tijdens de opnames van de bioscoopfilm "Bram Stoker’s Dracula" in 1992 voor een huwelijksscène tussen beiden een echte Roemeense priester ingehuurd had. Intussen blijft Ryder de grap van die situatie inzien, want ze spreekt Reeves nog steeds met "echtgenoot" aan. Zo vertelde hij gisteren in het Amerikaanse praatprogramma “The talk”.

In augustus 2018 zei Ryder, in aanwezigheid van Reeves, toen beiden promotie voerden voor de film "Destination wedding": "We zijn echt getrouwd in "Dracula". Nee, ik zweer het. Ik denk dat we ook getrouwd zijn in het echte leven. Voor een bepaalde scène heeft Francis een echte Roemeense priester gebruikt. We hebben alle verschillende stadia van de huwelijksceremonie doorlopen. Weet je dat niet meer? Het was op Valentijnsdag." Waarop een verbaasde Reeves reageerde met: "Oh jeetje, we zijn getrouwd."

Het verhaal ging toen viraal, al werd het natuurlijk met een vette knipoog geserveerd. 

Maar gisteren kwam het onderwerp opnieuw ter sprake, toen Reeves te gast was in het praatprogramma "The talk". Daar verklapte de 54-jarige acteur dat Ryder hem graag als echtgenoot aanspreekt: "Van tijd tot tijd krijg ik een berichtje van haar, waarin ze me aanspreekt met: "Hallo, echtgenoot!""

"Maar eigenlijk geloofde ik haar niet. Totdat Francis Winona gecontacteerd heeft en haar bevestigd heeft dat het wel degelijk gebeurd is zoals ze verteld heeft. Dat dus alle facetten van de huwelijksceremonie doorlopen zijn. En dat Winona en ik dus getrouwd zijn."

Toen één van de presentatrices aandrong of het nu echt waar was, voegde Reeves nog toe: "Ja hoor, en het is geweldig!" In ieder geval zijn Ryder en Reeves al vele jaren goede vrienden.

Meest gelezen