36 transmigranten uit pand in Blankenberge gehaald

In een pand in Blankenberge zijn deze morgen 36 transmigranten aangetroffen. Dat zegt het parket van West-Vlaanderen. De migranten komen voornamelijk uit Algerije, Libië, Marokko en Palestina. Het parket start een onderzoek naar hoe de mensen in de woning terechtgekomen zijn. 

Het gaat om een pand in Blankenberge dat al lange tijd onbewoonbaar verklaard was. Maar recent kwamen er meldingen binnen dat er toch mensen aanwezig waren.  Ook werden de laatste weken in Blankenberge een aantal winkel- en fietsdiefstallen gepleegd, waarbij de lokale politie kon achterhalen dat de verdachten zich mogelijks in dat pand ophielden. 

Daarom ging de politie vanmorgen langs in de woning. In totaal werden daar 36 mensen aangetroffen; zij werden allemaal bestuurlijk aangehouden.  Ze zullen nu bevraagd worden en daarna ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.  De politie vond ook enkele fietsen die vermoedelijk gestolen zijn. Er wordt nu een strafonderzoek ingesteld naar de omstandigheden waarin de mensen in het pand terechtgekomen zijn.

Meest gelezen