Verdachte pakketjes op ambassades en consulaten in Australië

Op verschillende ambassades en consulaten in de Australische steden Melbourne en Canberra zijn verdachte pakketten afgeleverd. De politie onderzoekt het materiaal. Maandag was al het Argentijnse consulaat in Sydney gedeeltelijk ontruimd nadat daar een poederbrief was aangekomen. Die bleek onschuldig. 

In Australië zijn op verschillende ambassades en consulaten verdachte pakjes afgeleverd. De politie en de brandweer onderzoeken het materiaal. In de steden Canberra en Melbourne kregen minstens 12 ambassades en consulaten zo'n pakje in de bus. De politie heeft geen informatie gegeven, maar volgens lokale media gaat het zeker om de diplomatieke vertegenwoordigingen van het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland.

Er zijn ook onbevestigde berichten van pakketten in onder meer de Duitse, Italiaanse, Spaanse, Griekse, Zwitserse, Deense, Pakistaanse, Egyptische en Thaise consulaten. Het is nog niet zeker of ook het Belgische consulaat in Canberra is getroffen. Dat wordt niet vermeld in de media. 

Maandag was het Argentijnse consulaat in Sydney gedeeltelijk ontruimd nadat verdacht poeder was ontdekt in een enveloppe. Dat poeder bleek ongevaarlijk te zijn.  

Meest gelezen