Australische premier heeft plots "2 linkervoeten"

Het moeten niet altijd fotomodellen zijn die zich op foto mooier, of alleszins anders voordoen dan ze in werkelijkheid zijn. Ook de Australische premier Scott Morrison wilde zich in een familiekiekje van zijn meest perfecte kant laten zien. Maar de originele keuze van sportschoenen, die de premier tijdens de fotoshoot droeg, kon op weinig sympathie rekenen bij de fotograaf en die besliste dan maar hem een ander paar aan te meten. Die aanpassing leverde Morrison niet alleen een mooier wit paar schoenen op, maar ook 2 linkervoeten. Tot hilariteit van sociale media, en van Morrison zelf.

De foto, met Morrison, zijn echtgenote Jenny en hun kinderen Lily en Abbey, allen samen op een picknickdeken, werd gepubliceerd op de officiële website van de premier. Maar die foto was dus niet voor honderd procent geslaagd te noemen:

De 2 linkerschoenen leidden onmiddellijk tot een #shoegate, met reacties als:

Morrison zelf reageerde met een kwinkslag door een foto van de "echte" schoenen op Twitter te publiceren, inclusief de opmerking dat de fotograaf beter oog gehad had voor zijn haren om te fotoshoppen:

Volgens een officiële verklaring die naar de Australische media gestuurd werd, wist de eerste minister op voorhand niets af van de fotobewerking en heeft hij gevraagd om de foute foto te vervangen door de originele foto. Wat intussen gebeurd is:

Meest gelezen