2018 Invision

Timothée Chalamet heeft Bafta-nominatie beet voor zijn rol in "Beautiful boy" van Felix Van Groeningen

Timothée Chalamet heeft een Bafta-nominatie beet voor zijn rol in de Belgische film "Beautiful boy" van Felix Van Groeningen. De Bafta's zijn de belangrijkste Britse filmprijzen. De 23-jarige Chalamet is genomineerd in de categorie beste mannelijke bijrol en is een van de rijzende sterren van Hollywood.

Chalamet komt in zijn categorie uit tegen acteurs Adam River ("BlacKkKlansman"), Mahershala Ali ("Green book"), Richard E. Grant ("Can you forgive me") en Sam Rockwell ("Vice").

In november won Chalamet nog een Hollywood Film Award voor zijn prestatie in "Beautiful boy", toen won Felix Van Groeningen ook de prijs voor beste doorbrekende regisseur. Van Groeningen maakt in Hollywood zijn debuut met de prent.

Chalamet is dé grote nieuwe naam in Hollywood. Hij was bij ons vorig jaar in de zalen te zien in het liefdesdrama "Call me by your name". Daarin speelde hij de jonge Elio Perlman, die gevoelens ontwikkelt voor een zelfverzekerde Amerikaan die bij het gezin logeert. Voor die rol had hij een Oscarnominatie. 

Hoe zit het met de andere Bafta-nominaties?

De hilarische kostuumfilm "The favourite" met hoofdrolspeelster Olivia Colman als labiele Queen Anne is koploper met 12 nominaties. Maandag won Colman voor de film nog een felbegeerde Golden Globe. Concurrenten "Bohemian rhapsody", "A star is born", "First man" en "Roma" hebben elk 7 nominaties.

Bekijk hier alvast "Het journaal"-item van Ward Verrijcken over "The favourite" om de sfeer op te snuiven:

Videospeler inladen...

De voornaamste nominaties op een rij:

Beste film
BlacKkKlansman, The favourite, Green book, Roma, A star is born

Beste Britse film
Beast, Bohemian rhapsody, The favourite, McQueen, Stan & Ollie, You were never really here

Beste actrice (hoofdrol)
Glenn Close (The wife), Lady Gaga (A star is born), Melissa McCarthy (Can you forgive me?), Olivia Colman (The favourite), Viola Davis (Widows)

Beste acteur (hoofdrol)
Bradley Cooper (A star is born), Christian Bale (Vice), Rami Malek (Bohemian rhapsody), Steve Coogan (Stan & Ollie), Viggo Mortensen (Green book)

Beste mannelijke bijrol:
zie tekst hierboven

Beste vrouwelijke bijrol:

Amy Adams (The wife), Claire Foy (First man), Emma Stone (The favourite), Margot Robbie (Mary Queen of Scots), Rachel Weisz (The favourite)

De volledige lijst vindt u hier. De winnaars kennen we op 10 februari.

Meest gelezen