Videospeler inladen...

De klassieke krantenwinkel verdwijnt: "We verkopen speelgoed, refurbished iPhones en nog zo veel meer"

Krantenverkopers hebben het al jaren moeilijk, maar proberen te overleven. Volgens ondernemersorganisatie Unizo is meer dan tien procent van de Vlaamse krantenwinkels uitgegroeid tot een soort buurtwinkel ondertussen, waar klanten ook terecht kunnen voor diensten die niks met kranten te maken hebben. 

Dat grotere aanbod van diensten is nodig, want de krantenwinkels, zoals we die jaren hebben gekend, vechten om te overleven. De krantenwinkel van Tom Houben in Wilsele-Putkapel is allang niet meer een klassieke dagbladhandel.

Unizo wil nu met het project "buurtwinkel 3.0" ook collega's van Tom overtuigen om zichzelf te heruitvinden. Maar dat is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. 

Bekijk hieronder het verhaal van Tom Houben en zijn krantenwinkel: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen