Archieffoto

Directie reageert op spijbelprotest voor het klimaat: "Leerlingen zullen niet meteen gestraft worden"

Enkele dagen geleden hebben twee leerlingen van het Koninklijk Atheneum in Mortsel een opvallende oproep gedaan via sociale media. Ze vragen de leerlingen uit middelbare scholen om elke donderdag te spijbelen om te gaan betogen voor het klimaat in Brussel. De directrice zegt dat de spijbelaars van het Atheneum niet meteen gestraft zullen worden.

De directie van het Atheneum in Mortsel vindt het op zich een goede zaak dat leerlingen het opnemen voor het klimaat, maar spijbelen blijft strafbaar.

"Het is natuurlijk zo dat wij de leerlingen hierin moreel steunen, maar als directeur moet ik mij aan de wetgeving houden", zegt directrice Jessie Feyen. "De leerlingen zullen dus ongewettigd afwezig zijn tijdens de uren dat ze niet op school zijn, maar dat betekent niet dat er direct straffen zullen volgen. Er is zeker ruimte om met de actievoerders in dialoog te gaan."

Het is nu afwachten hoeveel scholieren er morgen zullen spijbelen om te gaan betogen voor het klimaat.

Meest gelezen