Dochter van beruchte maffiabaas opent restaurant en noemt het "Corleone"

Lucia Riina, de dochter van de beruchte en intussen overleden maffiabaas Salvatore "Toto" Riina heeft in Parijs een restaurant geopend dat ze "Corleone" heeft genoemd. De zaak is voor alle duidelijkheid niet genoemd naar de maffiabaas uit "The godfather", wel naar haar thuisstad. De burgemeester van Corleone zit verveeld met de zaak.

Salvatore "Toto" Riina was een meedogenloze maffiabaas van de Cosa Nostra die sinds 1993 in de cel zat en eind 2017 overleden is aan nierkanker. Zijn jongste dochter heeft nu een restaurant geopend in Parijs en dat genoemd naar Corleone, haar thuisstad in Sicilië.

Net die naamgeving is in Corleone zelf bij de burgemeester in het verkeerde keelgat geschoten. "Dit is totaal onaanvaardbaar", zegt burgemeester Nicolo Nicolosi aan The guardian. "Leden van een familie die niet alleen de naam van onze stad door het slijk hebben gehaald, maar ook tientallen van onze inwoners hebben vermoord, hebben het recht niet om geld te verdienen door onze naam te gebruiken."

Meest gelezen