Reeks ongevallen stuurt Brusselse ochtendspits helemaal in de war

Het verkeer op de Brusselse Ring heeft vanochtend stevig vast gestaan door een hele reeks ongevallen op de Binnen- en Buitenring.  Door een ongeval op het viaduct van Vilvoorde was het vanochtend vroeg tot 2 uur aanschuiven in de richting van Zaventem.  In de loop van de voormiddag gebeurde daar weer een ongeval, met weer meer dan een uur file tot gevolg.

De problemen begonnen vanochtend al om iets voor 7 uur, toen een aantal voertuigen op elkaar botsten op het viaduct van Vilvoorde, in de richting van Zaventem.

Om iets voor 8 uur waren de betrokken voertuigen getakeld en was de weg vrijgemaakt, maar het kwaad was geschied: het was anderhalf tot twee uur aanschuiven op de Binnenring vanuit Groot-Bijgaarden.

Op diezelfde Binnenring gebeurde rond 8 uur een nieuw ongeval, dit keer ter hoogte van Diegem. De ene rijstrook die versperd was, werd daar al snel vrijgemaakt.

Rond 10 uur gebeurde er een nieuw ongeval op het viaduct van Vilvoorde, weer richting Zaventem. Door dit ongeval loopt de wachttijd op tot een uur. 

Buitenring

Op de Buitenring gebeurden vanochtend ook een aantal ongevallen, o.a. ter hoogte van Wemmel. Daar zijn een tijd lang twee rijstroken versperd geweest met een half uur à drie kwartier vertraging tot gevolg. 

De meest recente verkeersupdates vindt u op onze Verkeerspagina.

Meest gelezen