Susan Boyle doet het 10 jaar later weer: Golden buzzer!

Tien jaar geleden zorgde ze voor een van de opmerkelijkste tv-momenten ooit, toen ze tijdens haar eerste auditie voor "Britain’s got talent" miljoenen harten beroerde met haar versie van "I dreamed a dream". Susan Boyle werd hét schoolvoorbeeld van welke talentenshow dan ook. En ze kan het nog steeds. Dat bleek tijdens de eerste uitzending van "America’s got talent: the champions", waarin voormalige winnaars en finalisten uit diverse landen het tegen elkaar opnemen. Boyle kreeg namelijk opnieuw de 'golden buzzer' ingedrukt, waardoor ze rechtstreeks naar de finale mag.

Dit keer was het met een nummer van The Rolling Stones, "Wild horses", dat Boyle zowel kijkers, publiek als jury charmeerde. Jurylid Mel B drukte het als volgt uit: "Ik wil alleen maar zeggen dat het een absolute eer en een genot is om hier naar jou te zitten luisteren, naar die engelachtige stem van jou. Ik wil dan ook de vrouw zijn die jou geeft wat je verdient." En vervolgens drukte ze de 'golden buzzer' in.

Simon Cowell benadrukte nogmaals het feit dat haar succes erg belangrijk was als voorbeeld voor anderen, waar ook ter wereld: "Ik ben zo blij dat je hier bent. You’re the one!" "Jij bent wat deze show is", voegde Howie Mandell er onmiddellijk aan toe.

Boyle mag nu dus rechtstreeks naar de finale, voorzien op 18 februari, samen met komiek Preacher Lawson, die de meeste stemmen van de kijkers kreeg.

Intussen is het optreden van Boyle op één dag tijd al meer dan 3 miljoen keer bekeken op YouTube:

Volg VRT NWS ook via Instagram: 

Meest gelezen