Leuven krijgt een openluchtzwembad

Aan de Vaartkom in Leuven komt een openluchtzwembad. Als alles meezit, kunnen de Leuvenaars al tegen de zomer van 2020 een duik in openlucht nemen.

Er is al langer sprake van: een openluchtzwembad aan de Vaartkom in Leuven. En de kogel is nu eindelijk door de kerk. De studie die moest nagaan of het überhaupt haalbaar is, is positief. Er is ook al een politiek akkoord over.

Kuip in Vaartkom

Het zwembad komt aan de kop van de Vaartkom in de vorm van een kuip, met trappen die afdalen en mogelijk ook nog een kinderbad. "Rechtstreeks in de Vaart zwemmen is niet mogelijk. Het water is te vervuild omdat de Dijle er nog altijd water in loost. Daarom wordt er een kuip in de Vaart gelegd met proper water erin", zegt de burgemeester van Leuven Mohamed Ridouani (SP.A).

Het grote zwembad zal zo'n 25 op 25 meter groot zijn, de breedte van de Vaartkom. 

Klaar tegen 2020

Dit jaar nog gaat de stad op zoek naar een aannemer. Volgend jaar zou de aanleg van het openluchtzwembad dan kunnen beginnen. Als alles meezit, kunnen de Leuvenaars al in de zomer van 2020 een plons in openlucht nemen.

De stad heeft momenteel € 3 miljoen ingeschreven in de begroting en zal ook een exploitant zoeken om het zwembad uit te baten.

Meest gelezen