Nieuw liftgebouw Oostende neemt zeezicht weg

Elsie Achtergaele en haar moeder hadden tot voor kort mooi zicht op de zee, vanuit hun flat op de dijk van Oostende. Maar daar kwam onlangs een einde aan. Het liftgebouw voor de nieuwe ondergrondse parking aan de dijk staat pal voor haar appartement.

Het is vloeken voor Elsie Achtergaele en haar moeder. Het liftgebouw voor de nieuwe parking onder de zeedijk in Oostende staat vlak voor hun appartement, waardoor ze hun zicht op zee volledig kwijt zijn. In één klap is de woning daarmee ook 100.000 euro minder waard.

Spijtig, maar helaas

De nieuwe burgemeester van Oostende, Bart Tommelein, zegt dat hij het bijzonder erg vindt voor Elsie en haar moeder, maar dat er helaas niks meer aan te doen valt. "De plannen voor die ondergrondse parking zijn al acht jaar oud. De buurtbewoners hebben hun zeg kunnen doen tijdens informatievergaderingen. Er was uiteraard ook een openbaar onderzoek, waarop Oostendenaars alle plannen konden bekijken en bezwaar konden indienen. Dat is niet gebeurd. Nu nog terugkomen op die beslissing, terwijl de bouw al volop begonnen is, is onmogelijk."

Elsie zelf, zegt dat haar vader, die destijds de informatievergaderingen bijwoonde, maar ondertussen overleden is, vaak werd afgescheept met zijn vragen. Ze was er ook van overtuigd dat het liftgebouw een glazen constructie zou worden en niet één in beton.

Meest gelezen