"Oplossing kliffen aan de kust? Een rif en de stranden verduinen"

Sinds het jaar 2000 is al een half miljard euro opgegaan aan allerlei oplapwerk aan de kust. Aan onder meer de zandopspuitingen. Dat zegt Georges Allaert uit Raversijde, een professor ruimtelijke economie op rust. Volgens hem zijn er twee oplossingen: een rif aan de kust en hele stukken strand laten verduinen. "

Allaert volgt al vele tientallen jaren onze kust en het probleem van stormen en de mogelijke stijging van de zeespiegel. Hij pleit voor de ontwikkeling van een rif aan de kust en ook om hele stukken van het strand te laten verduinen. "Maar de 10 burgemeesters aan zee willen die oplossing niet, want een zandstrand, waar je comfortabel kan op liggen, dat is belangrijk voor hen. Dat is een grote bron van inkomsten voor een badplaats. De kustburgemeesters zien vooral hun recreanten en hun toeristen, omdat ook de immosector daardoor groeit."

Meest gelezen