Videospeler inladen...

Voetballertjes van Waasland-Beveren krijgen psychologische begeleiding

Voetbalclub Waasland-Beveren organiseert vanaf dit seizoen psychologische begeleiding voor zijn jeugdspelers. Het gaat om een proefproject rond het probleem van prestatiedruk waar nogal wat jonge voetballers mee te maken hebben.

De jongeren moeten regelmatig vragenlijsten invullen, en er is plek voor langere gesprekken. Ook school en gezin zijn belangrijk. Al hangt er nog altijd een taboe rond pyschologische begeleiding, zegt Joréll Beyens, Mental Coach bij Waasland-Beveren. "Als een jongere last heeft van een blessure, dan staat de deur van de kinesist altijd open. Als een jongere zich minder goed in zijn vel voelt, dan wordt de stap naar een mental coach minder makkelijk gezet."

Bekijk hieronder hoe het proefproject in zijn werk gaat: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen