Videospeler inladen...

Donald Trump brengt bezoek aan grens met Mexico om eis voor grensmuur kracht bij te zetten

President Donald Trump heeft een bezoek gebracht aan de grens met Mexico. Met een wit 'make America great again'-petje, omringd door grenswachters, herhaalde hij dat een grensmuur absoluut nodig is. Met in het midden: (letterlijk) een zak vol met inbeslaggenomen geld, in beslaggenomen drugs en inbeslaggenomen wapens.

De president had niets aan het toeval overgelaten. Zo schoven ook mee aan tafel: enkele nabestaanden van door immigranten vermoorde Amerikanen. Er was in die context uiteraard geen voer voor discussie. Iedereen was het roerend eens met de eis van president Trump: die muur op de grens met Mexico, die moet en zal er komen.

Trump blijft bij zijn eis

Trump blijft uiteraard bij zijn eis dat het Congres vijf miljard dollar moet vrijmaken voor de bouw van die muur. Zolang de Democraten in het Congres niet toegeven, zal de shutdown (het gedeeltelijk sluiten van de Amerikaanse administratie) blijven voortduren, waarschuwt hij. 

In zijn verkiezingscampagne had Trump herhaaldelijk gezegd dat de Mexicanen zelf die muur zouden betalen. Dat zou dus impliceren dat de muur aan de Amerikaanse belastingbetaler geen dollar zou kosten. Vandaag ontkende Trump dat hij die uitspraak ooit heeft gedaan.

Reis naar Davos afgezegd

Intussen is ook bekendgeraakt dat de Amerikaanse president later deze maand ook niet afreist naar Zwitserland, waar hij het World Economic Forum in Davos zou bijwonen. Op Twitter meldt hij dat de gedeeltelijke shutdown de reden is dat hij niet naar Zwitserland komt.

Hij geeft de Democraten de schuld omdat zij zich volgens hem halsstarrig opstellen in verband met grensbeveiliging.

Bekijk hier de reportage uit "Het Journaal" over het bezoek van Trump:

Videospeler inladen...

Meest gelezen