Burgemeester Vilvoorde wil drugspanden in beslag laten nemen

Burgemeester Hans Bonte is de wildgroei aan cannabisplantages in zijn stad meer dan beu. Hij stelt daarom een radicale beslissing voor: neem elk drugspand in beslag. Hij hoopt zo toekomstige kwekers af te schrikken.

In december 2018 werden 850 plantjes gevonden in een gebouw op de hoek van de Houtemsesteenweg en de Bavaylei in Vilvoorde. De vierde cannabisplantage op een jaar tijd. Burgemeester Hans Bonte wil daarom radicaal ingrijpen. "Vier drugspanden op een jaar tijd is een hallucinant cijfer. We moeten hier iets aan doen. Ik heb aan het parket gevraagd om vanaf nu drugspanden in beslag te nemen. Dat kan ook volgens de wet. Al kan ik nu alleen maar wachten op een antwoord."

16 keer nadenken

Bonte hoopt met de beslissing toekomstige kwekers op andere gedachten te brengen. "In mijn ogen is dit het beste afschrikmiddel. Mensen duidelijk maken dat wie aan dergelijke zottigheden begint, riskeert zijn huis, hangaar of woning te verliezen. Daarom dat ik er zo op aandring bij het parket. Ik hoop dat mensen op die manier 16 keer zullen nadenken vooraleer ze aan dergelijke activiteiten beginnen."

Meest gelezen