"Girl" pakt 9 nominaties voor "Les Magrittes du Cinema", de belangrijkste Belgische franstalige filmprijzen

Het is al de 9e editie van "Les Magrittes du Cinema" van de "Académie André Delvaux". Van de 870 juryleden kreeg "Girl" nominaties in de categorieën Vlaamse film, scenario, mannelijke hoofdrol, mannelijke bijrol, fotografie, geluid, kostuum, decor en montage. Er zijn nog Vlaamse films genomineerd: "Niet schieten" van Stijn Conincx, "Patser" van Adil El Arbi en Bilall Fallah, en "Engel" van Koen Mortier. Bij de documentaires rijfde "Manu" van Emmanuelle Bonmariage een nominatie binnen.  

Op 2 februari kennen we de winnaars. De ceremonie is rechtstreeks te volgen op La Deux. De voorbije jaren kregen Michaël R. Roskam, Stijn Coninx en Fien Troch al de prijs voor beste Vlaamse film. Ook acteurs Peter Van den Begin, Matthias Schoenaerts, Wim Willaert en Veerle Baetens hadden al prijs. De belangrijkste trofee, die voor beste film, gaat altijd naar een productie uit de Franse Gemeenschap. 

Filmexpert Ward Verrycken legt in deze explainer uit waarom 2018 het jaar was van "Girl": 

Belga

Meest gelezen