Kerstboomverbranding geschrapt in Vilvoorde vanwege het milieu

Dit weekend zou de vzw (W)arm-kracht een traditionele kerstboomverbranding organiseren, maar die gaat niet door. De stad Vilvoorde geeft geen toestemming omdat de verbranding slecht is voor het milieu.

Nu zaterdag, 12 januari, zou op de terreinen van Scouts en Gidsen Peutie een traditionele kerstboomverbranding plaatsvinden. De organisatie vzw (W)armkracht had daar in september al een aanvraag voor ingediend. Maar net voor de feestdagen kreeg de organisatie te horen dat de kerstboomverbranding niet mag doorgaan omdat het te vervuilend is voor het milieu. "We vinden het bijzonder jammer", zegt Luk Hollebecq van de vzw (W)arm-kracht. "Net voor de feestperiode kregen we van het stadsbestuur een brief dat wij dit jaar geen toelating meer krijgen wegens de klimaattoestanden en de milieuhinder. We begrijpen dat natuurlijk, met alle respect voor het milieu, maar het is toch jammer."

Omdat de organisatie zo laat op de hoogte gebracht werd, had ze geen tijd meer om iets anders te organiseren. "We hebben geen tijd meer gehad om iets anders in de plaats te vinden", zegt Luk Hollebecq nog. "Voor volgend jaar denken we misschien aan een winterbarbecue of kerstboomwerpen, maar waar moeten die kerstbomen daarna naartoe? Sowieso willen we iets organiseren, we willen mensen samenbrengen. Er zijn al zo weinig plaatsen waar ze kunnen samenkomen, zeker mensen in armoede."  

Meest gelezen