Kerstmarkt in Brussel met 3 miljoen bezoekers groot succes

De Stad Brussel heeft de balans gemaakt van de 18e editie van Winterpret, de kerstmarkt in onze hoofdstad, en die is positief. Maar liefst 3 miljoen bezoekers kwamen een kijkje nemen. Het vuurwerk op oudjaar aan de Heizel was goed voor 50.000 kijklustigen.

Afgelopen zondag sloot Winterpret de deuren in het centrum van Brussel. En burgemeester Philippe Close (PS) kijkt terug op een geslaagde editie: 3 miljoen bezoekers onder wie 1 miljoen toeristen uit het buitenland. En dat is goed voor de internationale rol die Brussel wil spelen. Al beseft Close dat zo'n groot evenement een serieuze impact heeft op de buurtbewoners. "We doen ons best om een goed evenwicht te vinden tussen die twee prioriteiten: de leefbaarheid voor de inwoners en het imago van Brussel. We blijven dat bekijken met de politie en de organisatie van Winterpret."

Nieuwe locatie

Toch is er niet alleen goed nieuws. Zo heeft de schaatsbaan op het Muntplein minder volk aangetrokken dit jaar. Mogelijk is het plein te klein voor zo'n grote constructie. De stad wil daarom  uitkijken naar een nieuwe locatie volgend jaar, bijvoorbeeld de voetgangerszone.

Meest gelezen