© Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be

Nieuwe Ketnetreeks van start gegaan: zingen en dansen op Nederlandstalige klassiekers in nieuw jasje

Op Ketnet is vandaag "#LikeMe" gestart, een fictiereeks met een hoog musicalgehalte. Voor de reeks werden 26 Nederlandstalige klassiekers in een nieuw jasje gestoken, zoals "Meisjes" van Raymond van het Groenewoud, "Laat me nu toch niet alleen" van Johan Verminnen en "Lichtjes van de Schelde" van Bobbejaan Schoepen. 

Met de reeks wil Ketnet een brug slaan tussen vroeger en nu. "Met #LikeMe brengen we een compleet nieuw genre op Ketnet waarmee we bovendien een generatie kinderen kennis laten maken met Nederlandstalige klassiekers. Dit allemaal ingebed in een steengoed verhaal. We hopen dat Ketnetters én hun ouders kunnen genieten van deze topreeks", zegt Maarten Janssen, Netmanager van Ketnet.

De cast is een mix van jong talent en gevestige waarden, zoals Jeroen Van Dyck, Ann Van den Broeck, Janine Bischops, Gunter Levi, Sven De Ridder en Hugo Sigal. 

Pommelien Thijs speelt de rol van Caro, het meisje waar de serie rond draait. Ze woont samen met haar familie in een dorpje in de Ardennen, maar wanneer de mama van Caro ziek wordt, verhuizen ze naar de stad. "We volgen hoe ze nieuwe vrienden maakt en vijanden en misschien wordt ze ook verliefd...", zegt Thijs. De jonge actrice zit in het zesde middelbaar. De serie werd opgenomen in de schoolvakantie.  "Voor mij was dit een vakantiejob", zegt ze. 

"Het journaal" ging in augustus langs op de set van de serie. Bekijk hier de reportage:

Videospeler inladen...

Zingen en dansen

In de serie wordt er niet alleen gezongen, maar ook gedanst. Ketnetters kunnen de dansjes leren via tutorials op Ketnet.be en de Ketnet-app. Ze vinden er ook de videoclips en de karaokeversies van de nummers terug en filmpjes van achter de schermen van de serie. Ketnet en Kazoo slaan de handen in elkaar voor een zomerkamp, waar de fans kunnen leren zingen en dansen en de cast ontmoeten.

Première

Karrewietreporter Jade Von Quednow Arriola mocht afgelopen donderdag de eerste twee afleveringen van "#LikeMe" al bekijken samen met heel wat andere kinderen en hun ouders.

Bekijk hier de reportage uit "Karrewiet":

Videospeler inladen...

"#LikeMe" elke zondag om 8.55 uur en 19.10 uur op Ketnet.

Meest gelezen