Minder bezoekers voor het Gallo-Romeins Museum in 2018

Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren kreeg vorig jaar 75.000 bezoekers over de vloer. Dat zijn er ruim 10.000 minder dan een jaar eerder.

Sinds vorig jaar is het Gallo-Romeins museum in handen van de stad Tongeren, en niet meer van de provincie. De stad mag het eerste jaar afsluiten met ruim 75.000 bezoekers. Een jaar eerder kreeg het museum nog 86 000 mensen over de vloer.

"Toch tevreden"

Schepen van van cultuur An Christiaens is toch tevreden met de bezoekerscijfers. “De cijfers zijn moeilijk te vergelijken met de tijdelijke tentoonstellingen die verspreid zijn over twee jaar,” zegt ze. “Vorig jaar en het jaar voordien liepen deeltijds de tentoonstellingen Timeless Beauty en Stonehenge. De bezoekersaantallen liggen eigenlijk in dezelfde lijn.”

Al 20.000 bezoekers voor Stonehenge

De tijdelijke tentoonstelling over Stonehenge die half oktober van start ging, lokte al 20.000 bezoekers, waaronder veel Nederlanders. Tijdens de kerstvakantie kwamen er ook veel gezinnen met kinderen.

In het najaar komt er nieuwe tijdelijke tentoonstelling naar aanleiding van Europalia, over het verleden van Roemenië.

Meest gelezen