"Nee, ik vind mezelf niet het mooiste meisje ter wereld"

Het moet een zware last om dragen zijn, als je op 10-jarige leeftijd uitgeroepen wordt tot mooiste meisje ter wereld. Toch was Thylane Blondeau begin 2011, nadat ze in de Franse editie van het modeblad Vogue verschenen was, al geen vreemde op catwalks. Op 4-jarige leeftijd liep ze al mee in shows van Jean-Paul Gaultier. En onlangs werd ze opnieuw verkozen tot ’s werelds mooiste gezicht volgens de jaarlijkse lijst van entertainmentwebsite TC Candler. Intussen heeft ze al een opvallende modellencarrière uitgebouwd, ook al heeft ze met haar 1 meter 70 niet de ideale lengte om het als topmodel te maken. Maar er is dus dat gezicht, dat op lifestyle- en modewebsites steeds weer met de adjectieven "bloedmooi" en "prachtig" omschreven wordt.

Thylane is de dochter van tv-presentatrice Véronika Loubry en voetballer Patrick Blondeau. Na hun scheiding was het vooral de moeder die zich om de modellencarrière van haar dochter ontfermde. Met resultaat dus. Al was er aanvankelijk wel heel wat kritiek dat de moeder haar piepjonge dochter "seksueel uitbuitte" door haar bijvoorbeeld sensueel liggend op een luipaardvelletje te laten fotograferen.

Maar ondanks de aanvankelijke kritiek volgden toch lucratieve contracten met onder meer Dolce&Gabbana en L’Oréal ("Een grote eer om van deze familie deel te mogen uitmaken op mijn jonge leeftijd!"), en liet ze zich managen door IMG Models, dat ook onder meer Gigi Hadid en Kaia Gerber onder zijn vleugels heeft. Ze was in 2015 te zien in de film "Belle et Sébastien, l’aventure continue". En intussen heeft ze, als 17-jarige, ook een eigen kledingmerk, Heaven May.

Zo heeft de Franse tiener dus al een heel parcours afgelegd, met ook rode lopermomenten, zoals vorig jaar nog op het Filmfestival van Cannes. Toch vindt ze zich nauwelijks anders dan haar vrienden: "Mijn vrienden wijzen mij er inderdaad wel eens op dat ik een ander leven leid. Maar ik voel het niet zo. Ik woon ook nog gewoon thuis, lekker bij mijn moeder." (L’Officiel, november 2018)

"Het gelukkigst voel ik me als ik thuis ben, samen met mijn moeder en mijn jongere broer." (Frivolette Magazine, 2017)

"Ik vind mezelf niet het mooiste meisje ter wereld! Toen ik klein was zeiden mensen dat steeds tegen me. Maar ik snapte niet eens wat ze bedoelden. Want wie zegt dat? Wie zegt dat ik de mooiste ben? Nee, ik kan er niets mee. Ik kan er niks aan doen hoe ik eruitzie." (L’Officiel)

"Wie ik als het mooiste meisje ter wereld zou aanduiden? Zeker niet mezelf!" (Frivolette Magazine)

Op Instagram heeft Blondeau bijna 3 miljoen volgers: "Ik vind het leuk om op sociale media actief te zijn. Ik vind het niet erg om foto’s te delen, of dat nu met mijn familieleden, mijn vrienden of mijn fans is. Maar wat ik privé doe, dat hou ik ook privé. Het is soms moeilijk dat publieke leven te verzoenen met mijn privéleven, maar ik blijk er toch in te slagen." (Journal des Femmes, mei 2018)

"Ik ben dol op Instagram! Ik heb veel volgers en vind ook dat ik hen wat moet bieden. Ik heb een privéleven en een publiek leven, maar die lopen volledig door elkaar heen. Maar ik ben ermee opgegroeid. Ik weet niet beter!" (L’Officiel)

"Eerlijk waar, eigenlijk praat ik niet graag over mezelf. Grappig, niet?" (Frivolette Magazine)

Meest gelezen