Videospeler inladen...

Actievoerder doodgereden tijdens actie gele hesjes in Visé, politie op zoek naar vrachtwagenchauffeur

De federale politie is samen met de Nederlandse politie op zoek naar de vrachtwagenchauffeur die gisteren een manifestant van de gele hesjes aangereden heeft in Visé. De man, een vijftiger, overleed ter plaatse. 

Het ongeval gebeurde gisteravond, rond 19 uur bij een actie op de snelweg E25 in de richting van Maastricht. 20 à 30 gele hesjes wilden er vrachtwagens blokkeren ter hoogte van de afrit Wezet. Een van de actievoerders werd aangereden door een vrachtwagen en was op slag dood. 

"Wij hebben de bestuurder intussen kunnen identificeren op basis van de nummerplaat en wij zijn samen met de Nederlandse collega's op zoek naar deze persoon", zegt Sarah Frederickx van de federale politie.  "Het onderzoek loopt op dit moment nog. Dat zal moeten uitwijzen wat de precieze omstandigheden zijn waarin het ongeval heeft plaatsgevonden." 

Volgens een woordvoerder van het parket van Luik zou de chauffeur gisteravond op een iets verderop gelegen parkeerterrein al gevraagd zijn halt te houden, maar toen de politie ter plaatse kwam, was de vrachtwagen er niet meer te bespeuren. 

Zowel de politie als het parket kwam ter plaatse. Er is een expert aangesteld om te onderzoeken wat er precies is gebeurd. 

Bekijk hier het item uit "Het Journaal" over de dode bij het gelehesjesprotest in Visé:

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen