Vrachtwagen met 25 ton schrootafval kantelt om bij ongeval in Zelzate

Een vrachtwagen geladen met zo’n 25 ton schrootafval bestemd voor staalreus Arcelor Mittal, is gekanteld op het kruispunt van de R4 met de Leegstraat in Zelzate. De vrachtwagen moest plots uitwijken voor een auto waarvan de bestuurder zijn voorrang onterecht had genomen. De autobestuurder pleegde vluchtmisdrijf.

De vrachtwagen kwam van op de R4 vanuit Nederland aangereden, maar moest dus plots uitwijken. Door het uitwijken begon de vrachtwagen te slingeren, waardoor die op zijn zijkant terechtkwam. Een groot deel van het schroot versperde de weg.

De brandweer moest de vrachtwagenbestuurder uit zijn stuurhut halen en bracht de man lichtgewond naar het ziekenhuis. De autobestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Getuigen die het ongeval met een dashcam hebben gefilmd, hebben hun beelden overgemaakt aan de politie.

Arcelor Mittal heeft een kraan en een vrachtwagen opgevorderd om het schroot op te laden. Vermoedelijk zal dat wel nog een paar uur in beslag nemen. Bij het ongeval werden ook de verkeerslichten en enkele verkeersborden geraakt. De verkeerslichten op het kruispunt zijn daardoor buiten werking.

Meest gelezen