Videospeler inladen...

Canadese premier Justin Trudeau bevestigt: Saudische asielzoekster krijgt asiel in Canada

De Canadese premier Justin Trudeau heeft bevestigd dat Canada asiel verleent aan de 18-jarige Saudische vrouw Rahaf Mohammed Alqunun. Die laatste was naar eigen zeggen op de vlucht geslagen voor haar familie. Ze werd vervolgens tegengehouden op de luchthaven van de Thaise hoofdstad Bangkok, waar ze zich ten slotte opsloot in een hotelkamer en via sociale media de wereld om hulp vroeg.

De 18-jarige Saudische jonge vrouw was vorige week zaterdag op de luchthaven van Bangkok tegengehouden door de Thaise immigratiediensten. Haar paspoort werd afgenomen en ze werd in een hotelkamer ondergebracht. Die kamer barricadeerde ze, terwijl ze via sociale media haar situatie aan de wereld kenbaar maakte. 

Rahaf beweerde dat haar familie in Saudi-Arabië haar mishandelt. Om daaraan te ontkomen was ze gevlucht en zocht ze asiel. De Verenigde Naties erkenden haar hachelijke situatie en verleenden haar de status van vluchteling. Het Vluchtelingenagentschap van de VN knoopte daarna gesprekken aan met Australië en Canada, op zoek naar een land dat haar wou opvangen en asiel verlenen.

Dat wordt uiteindelijk Canada. De Canadese premier Justin Trudeau heeft dat bevestigd. Volgens de directeur van de Thaise immigratiedienst was Canada ook het land van haar keuze. Rahaf vliegt nu, met een tussenstop in Seoul in Zuid-Korea, naar Toronto. 

Bekijk hier het item uit "Het Journaal" over het asiel voor Rahaf in Canada:

Videospeler inladen...

Meest gelezen