Fabio Carzedda

Schoolagent van Genk en Houthalen-Helchteren nu ook actief op de virtuele speelplaats van Instagram

De lokale politie van Genk en Houthalen-Helchteren gaat via Instagram de dialoog aan met leerlingen uit secundaire scholen. Inspecteur Fabio Carzedda zal via het populaire socialmediakanaal proberen om jongeren aan te spreken.

Al sinds 2017 is er een schoolagent actief in de politiezone CARMA. Zijn job is vergelijkbaar met die van de wijkagent, maar hij werkt alleen voor scholen en hun leerlingen. In Genk en Houthalen-Helchteren is hij geregeld te zien aan de schoolpoort waar hij met de leerlingen een praatje slaat. Hij luistert naar hun problemen en ook naar die van de schooldirecties. Vaak gaat dat om persoonlijke conflicten, verkeersproblemen, maar ook over schoolverzuim. De schoolagent heeft dan de taak om te bemiddelen of jongeren door te verwijzen naar gespecialiseerde hulpverleners. "In die zin is de schoolagent één van de schakels in de veiligheidsketen in en rond het onderwijs", zegt de politiezone CARMA.

Omdat de schoolagent niet elke dag en overal tegelijk aanwezig kan zijn, heeft hij nu ook een eigen instagramaccount. "Jongeren zullen de schoolagent nu ook kunnen volgen op de 'virtuele speelplaats'. Hij zal via het account: @schoolagent_politiecarma zijn ervaringen delen en jongeren informeren over allerlei thema's die hen bezighouden", zegt de politiezone CARMA.  

Meest gelezen