Videospeler inladen...

CD&V-voorzitter Wouter Beke wil "revolutie van redelijkheid": "Populisten van links en rechts zijn bedreiging"

CD&V-voorzitter Wouter Beke pleit in zijn nieuwjaarstoespraak voor een "revolutie van de redelijkheid". Hij kant zich tegen elke vorm van populisme, zowel van links als van rechts.

Voor Wouter Beke is de Vlaming "geen vechtvlaming die alleen maar ergens tegen is". "De echte Vlaming is een Vlaming die hard werkt en van het leven wil genieten, die zich intussen ook inzet voor anderen, voor Music for Life, voor de jeugdbeweging. Dat is een Vlaming die op zondag met zijn vrienden gaat fietsen in plaats van op Twitter of Facebook te zitten ruzie maken", klinkt het bij de voorzitter van de Vlaamse christendemocraten.

Beke is voor internationale samenwerking en voor een sterke sociale bescherming. Maar hij vindt ook dat langer werken nodig is om de pensioenen te kunnen blijven betalen. "Populisten van links en rechts zijn een bedreiging voor onze manier van leven. Ze geven geen oplossing voor de toekomst. Wat ze geven, dat zijn zeepbellen en luchtkasten. Wat ze pakken, dat is zekerheid en bescherming voor de mensen." Daarmee haalt Beke in bedekte termen uit naar Vlaams Belang, N-VA en PS. 

De CD&V-voorzitter komt in het licht van de "revolutie van de redelijkheid" ook terug op de rellen tijdens oudejaarsnacht in Molenbeek. "Met nieuwjaar vieren we en breken we niets af.  We steken kaarsen in brand en geen auto’s. We komen op straat om het glas te heffen en niet om vitrines in te slaan. Zo simpel is het."

Bekijk hieronder het interview met Wouter Beke in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen