Videospeler inladen...

Europees aanhoudingsbevel tegen vrachtwagenchauffeur die geel hesje doodreed: "Opzettelijke slagen met dood tot gevolg"

De Nederlandse vrachtwagenchauffeur die gisteravond een manifestant met een geel hesje doodreed ter hoogte van Visé in de provincie Luik is nog altijd voortvluchtig. Tegen de man loopt intussen een Europees aanhoudingsbevel. Hij wordt verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Het slachtoffer, een vijftiger, werd gisteravond aangereden toen hij samen met een 50-tal andere gele hesjes actievoerde op de E25 in de richting van Maastricht. Het parket gaat niet (meer) uit van een ongeval, maar spreekt van "opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg".

In de loop van vandaag werd de vrachtwagen van de chauffeur in de buurt van de Nederlandse stad Tilburg teruggevonden door de Nederlandse politie, die meewerkt aan het onderzoek. De chauffeur is ook geïdentificeerd, het gaat om een 56-jarige Nederlander. Hij is op dit moment nog voortvluchtig.

De precieze omstandigheden zijn nog niet duidelijk. Maar de vrachtwagenchauffeur zou niet hebben willen wachten voor de wegversperring van de gele hesjes. Een van de gele hesjes wou dat manoeuvre vermijden en kwam zo onder de vrachtwagen terecht.

Volgens getuigen kan de chauffeur niet anders dan het slachtoffer gezien hebben. "Hij keek hem recht in de ogen en is op hem ingereden", aldus een van de getuigen. Ook het parket spreekt van een "vrijwillige daad". De chauffeur pleegde daarna vluchtmisdrijf.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen