Videospeler inladen...

Gevluchte Saudische jonge vrouw is aangekomen in Canada

De 18-jarige Saudische vrouw die naar Thailand was gevlucht en zich daar in een hotelkamer had gebarricadeerd, is vandaag aangekomen in Canada, waar ze asiel krijgt. Ze werd op de luchthaven van Toronto opgewacht door de minister van Buitenlandse Zaken.

"Dit is een heel dappere nieuwe Canadese", zei de minister van Buitenlandse Zaken over Rahaf Mohammed al-Qunun, die vorige week op de luchthaven van Bangkok was tegengehouden door de Thaise immigratiediensten. 

De 18-jarige vrouw zei dat ze haar familie in Saudi-Arabië was ontvlucht omdat die haar mishandelt. De Verenigde Naties erkenden haar hachelijke situatie en verleenden haar de status van vluchteling. Het Vluchtelingenagentschap van de VN knoopte daarna gesprekken aan met Australië en Canada. Dat laatste land zegde toe om de jonge vrouw  op te vangen en asiel te verlenen.

De vrouw is naar een opvangadres in Toronto gebracht om uit te rusten en wil voorlopig niet antwoorden op vragen van de pers.

Bekijk hieronder beelden van de aankomst van Rahaf in Toronto:

Videospeler inladen...

Meest gelezen