Videospeler inladen...

Drie doden en tientallen gewonden na zware gasexplosie in centrum van Parijs

Bij een zware gasexplosie in een bakkerij in Parijs zijn drie doden en tientallen gewonden gevallen. Twee brandweermensen zijn omgekomen, en een Spaanse toeriste in het ziekenhuis bezweken aan haar verwondingen. Op beelden is te zien dat de schade in het centrum van de Franse hoofdstad enorm is: vele panden zijn zwaar beschadigd en geparkeerde auto's zijn volledig vernield.

De ontploffing vond plaats rond 9 uur, in een bakkerij In een drukke wijk in het noorden van het centrum van de Franse hoofdstad. Er wordt vanuitgegaan dat het om een gasontploffing gaat, want de brandweer was al ter plaatse omdat er een gaslek was gesignaleerd.

Bij de ontploffing zijn tientallen slachtoffers gevallen. Over het aantal dodelijke slachtoffers was enige verwarring. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner had het aanvankelijk over vier doden, onder wie twee brandweermannen. Maar de politie stelde het cijfer bij en zei dat er alleen twee brandweermannen overleden zijn.

Intussen heeft het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld dat een Spaanse toeriste in het ziekenhuis is bezweken aan haar verwondingen, wat het aantal dodelijke slachtoffers op drie brengt.

Er zijn ook bijna 50 gewonden, van wie een tiental er erg aan toe zijn. 

Ravage

De ravage die de explosie heeft aangericht, is enorm: de gevel van het pand waarin de bakkerij zat, is helemaal verwoest en ook op straat is de schade groot. Zo zijn verschillende gevels zwaar beschadigd, zijn auto’s total loss door de drukgolf en zijn vele ramen stukgesprongen door de harde knal.

(Lees verder onder de vergelijking: voor en na de ontploffing)

200 brandweermannen

De Franse politie vraagt om uit de omgeving te blijven zodat de hulpdiensten hun werk kunnen doen. Ruim 200 brandweerlieden zijn ter plaatse om de slachtoffers te evacueren en de branden te blussen.

In onderstaande video zien we de brandweer aan de slag tijdens het blussen. In de foto's eronder is te zien dat verschillende gewonden worden afgevoerd. 

Videospeler inladen...
AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors

De Franse premier Edouard Philippe en minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner zijn naar de plek gegaan om de situatie te bekijken en hun steun te betuigen aan de slachtoffers.

Bekijk hier het verslag uit "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen