Videospeler inladen...

Ook in Londen komen duizenden "gele hesjes" op straat

Ook in de Britse hoofdstad Londen zijn vandaag duizenden "gele hesjes" op straat gekomen, naar het voorbeeld van de actievoerders in Frankrijk. Ze eisen een einde aan de besparingsmaatregelen en nieuwe verkiezingen. 

Volgens de organisatoren liepen 5.000 tot 10.000 mensen mee in de betoging in Londen. Ook politici en vakbonden gaven gehoor aan de oproep van de campagne The People's Assembly Against Austerity.

Het bezuinigingsbeleid en de brexit hebben volgens de organisatoren het land verdeeld. "Sinds de Tories de macht hebben overgenomen, is het aantal daklozen verdubbeld", zei Steve Turner van de vakbond Unite, die ook vicevoorzitter van de campagne is. Hij verwees naar de nationale gezondheidsdienst NHS, de zorgsector en het onderwijs, die geteisterd worden door de ene na de andere crisis. "We hebben hier met een regering te make, die compleet is vervreemd is van de dagelijkse zorgen van de bevolking."

Ook afgevaardigden van de gele hesjesbeweging in Frankrijk namen deel aan het protest in Londen. "Alle Europese landen moeten zich bij deze strijd tegen het bezuinigingsbeleid aansluiten", zei een deelnemer uit Frankrijk aan het Britse persbureau PA. 

Bekijk hieronder beelden van het gelehesjesprotest in Londen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen