AFP or licensors

Op een na hoogste lawinegevaar in Franse Alpen: "Passage van een enkele skiër kan lawine veroorzaken"

Komende nacht zal er naar verwachting flink wat sneeuw vallen in de Franse Alpen. Vanaf morgen geldt in de departementen Savoie en Haute-Savoie lawinerisico 4 op een schaal van 5.

Météo France spreekt van een "hoog lawinerisico", met name in de massieven van de Mont Blanc, Chablais, Aravis en Beaufortain. Vannacht zal namelijk een actieve sneeuwzone over de Franse Alpen trekken. Er wordt tot 70 centimeter sneeuw verwacht.

Die verse sneeuw zal de sneeuwlaag die er al ligt erg onstabiel maken. Bovendien zal het morgen ook hard waaien in de Alpen. "Op sommige hellingen kan de passage van een enkele skiër een lawine veroorzaken", klinkt de waarschuwing. Het lawinegevaar in de Franse Alpen zal zeker nog tot maandag gelden.

Ook in Oostenrijk en het zuiden van Duitsland gaan ze nog steeds gebukt onder sneeuwellende. De Oostenrijkse weerdiensten voorspellen voor morgen nieuwe hevige sneeuwval en de autoriteiten waarschuwen opnieuw voor lawinegevaar. In het zuiden van Duitsland worden 500 extra politieagenten ingezet om te helpen in de van de buitenwereld afgesloten gebieden.

Meest gelezen