AP

R. Kelly ontkent alle beschuldigingen van seksueel wangedrag

De Amerikaanse r&b-zanger R. Kelly ontkent alle beschuldigingen van seksueel wangedrag, ook met minderjarigen. De zegt zijn advocaat. Hij reageert daarmee op de documentaire "Surviving R. Kelly". 

In de driedelige documentaire "Surviving R. Kelly" kwam vorige week aan het licht dat R. Kelly niet alleen zijn vrouw, maar ook tientallen andere vrouwen en meisjes seksueel misbruikt, opgesloten en vernederd zou hebben. 

Maar dat ontkent R. Kelly nu bij monde van zijn advocaat. "De aantijgingen zijn niet juist omdat hij nooit bewust seks gehad heeft met een minderjarige vrouw", zegt advocaat Steve Greenberg aan het persagentschap Associated Press. "Hij heeft nooit iemand tot iets gedwongen, hij heeft nooit iemand gevangen gehouden, hij heeft nooit iemand misbruikt." Greenberg weerlegde zo alle claims uit de documentaire. 

Naar aanleiding van de getuigenissen in de documentaire is er een onderzoek gestart.  Na een publieke oproep aan slachtoffers om met hun klachten tegen de zanger naar buiten te komen, zijn er deze week tientallen klachten binnengelopen bij de procureur in Chicago.  

De politie in Chicago is intussen ook in zijn appartement in de Trump Tower geweest om te checken of er vrouwen gegijzeld zouden worden in die flat. Er waren wel enkele vrouwen aanwezig, maar zij verklaarden dat ze er niet tegen hun wil waren. 

De beschuldigingen aan het adres van R. Kelly, die bij ons vooral bekend is van de hit "I believe I can fly", zijn niet nieuw. Al sinds 1994 wordt hij beschuldigd van seksueel misbruik. Vorige zomer reageerde hij op die aantijgingen nog met het 19 minuten durende nummer "I admit". Daarin gaf R. Kelly toe dat hij al wel eens ontrouw is, maar benadrukte hij dat hij absoluut geen pedofiel is en nooit iemand tot seks gedwongen heeft. 

In 2008 was er ook al een rechtszaak tegen R. Kelly, omdat de zanger opnames gemaakt zou hebben van zichzelf, terwijl hij seks had met een meisje van 13 jaar. Hij ging toen vrijuit. 

Meest gelezen