Videospeler inladen...

Wat wordt de trend en het product van 2019? "De markt" vroeg het aan 3 trendwatchers

Elk jaar heeft zo zijn trends en producten. Ons economisch magazine "De markt" op Eén vroeg aan drie trendwatchers wat we voor 2019 mogen verwachten. Wat is volgens hen hét product en dé trend van dit jaar?

Voor Gino Van Ossel, van de Vlerick Business School, is Google Home het product van 2019. Google Home is een slimme luidspreker die je kan bedienen met je stem. "Er is nu eindelijk een intelligente luidspreker die ook Nederlands verstaat. Tegen het einde van het jaar wordt dit het meest hippe geschenk dat je onder de kerstboom zal vinden", blikt Van Ossel al vooruit.

Nathalie Bekx van Trendhuis zoekt het in een heel andere sfeer. Volgens haar is het "deelhuis" het product van het nieuwe jaar. "We zijn al een tijdje aan het delen: auto's, fietsen… Als we een huis delen, dan kost het ons minder. We kunnen eigen kamers hebben, maar we delen de keuken, de wasserette, een garage, een tuin. Dus we hebben toegang tot veel meer en we betalen minder. En dat maakt dat je nog geld over hebt voor vakantie."

Het modieuze mondkapje om je op straat te proberen te beschermen tegen luchtvervuiling. Dat wordt het product denkt Herman Konings van Pocket Marketing. "In tijden van "airpocalypse" - waarbij de luchtvervuiling in België, in heel West-Europa zeer zichtbaar is geworden met dank aan allerlei reportages - zie je ook meer en meer mensen op de fiets of op de deelstep met een modieus mondkapje."

De trends

Naar de trends voor 2019 dan. Volgens Gino Van Ossel wordt dat artificiële intelligentie. "Omdat het tot nu toe vooral een buzzword was, veel blablabla. Maar voor onze Vlaamse bedrijven wordt het nu dit jaar ook echt boem, boem, boem."

"Longevity" zal de trend van 2019 zijn, stelt Nathalie Bekx. Longevity betekent gezonder en langer (proberen te) leven. "Dat willen wij. En we weten dat wij daar iets aan kunnen doen, in tegenstelling tot onze grootouders. In de supermarkt willen we wat meer betalen voor een gezond en lang leven."

Videospeler inladen...

Meest gelezen