Videospeler inladen...

Zware explosie in Parijse bakkerij eist vierde slachtoffer

Daags na de zware gasexplosie in Parijs blijkt dat er nog een vierde dodelijk slachtoffer is gevallen. In het puin van het pand is het levensloze lichaam gevonden van een bewoonster die sinds gisteren vermist was. 

Het dodental na de explosie in de bakkerij in de Rue de Trévise is nog verder opgelopen: naast twee brandweermannen en een Spaanse toeriste blijkt nu ook een jonge vrouw die in het pand woonde te zijn overleden door de ontploffing.

Die ontploffing was ongemeen sterk en richtte tot 100 meter verderop schade aan, zegt de brandweerman, die twee van zijn collega’s verloor bij de explosie. Zij waren tijdens de ontploffing al ter plaatse omdat ze opgeroepen waren voor een gaslek. Dat lek is hen dus fataal geworden. Het derde dodelijke slachtoffer was een Spaanse toeriste.

De brandweer is nog ter plaatse en er wordt volop gewerkt om het hoekpand, in het noorden van de Franse hoofdstad, te stutten. De gevel van het gebouw is zwaar beschadigd, de ruiten zijn door de knal weggeblazen en binnenmuren zouden simpelweg omgevallen zijn. Ook aanpalende gebouwen werden beschadigd en mogen voorlopig niet betreden worden.

Bekijk hieronder beelden uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen