Stallen van oude boerderij in Bertem storten in, graven bedolven onder puin

In Bertem zijn dit weekend de stallen van een oude boerderij ingestort. Verschillende graven kwamen zo onder brokstukken terecht.

De boerderij ligt vlak bij het kerkhof van Bertem aan de Groenendaal. Burgemeester Joël Vander Elst vraagt de eigenaar al een hele tijd om iets aan z'n vervallen boerderij te doen. De gemeente Bertem ligt zelfs al jaren in proces met de eigenaar. 

"Het is dus zo dat wij vorige week maandag al gezien hadden dat er stenen naar benden waren gekomen. Die boerderij is al jaren in slechte staat. Wij hebben daar drie jaar geleden een advocaat voor onder de arm genomen. Intussen is gebeurd waar wij al jaren voor vreesden. De muur van de stalling is langs het kerkhof naar beneden gekomen", aldus burgemeester Joël Vander Elst. 

Ravage is groot 

Er is heel wat schade. “Een deel van het puin is terecht gekomen op het kerkhof. Daardoor werden een zestal graven bedolven onder de brokstukken. De politie heeft al vaststellingen gedaan maar onze deurwaarder moet dat ook nog  doen. Zodra dat is gebeurd kan het puin worden opgeruimd", aldus de burgemeeester. 

De gemeente gaat ook met haar advocaat bekijken of ze nog extra juridische stappen kan ondernemen. 

 

Meest gelezen