Archieffoto ter illustratie.
AFP or licensors

Twee pistewerkers omgekomen bij ongeluk in skigebied Franse Alpen

In de Franse Alpen zijn twee pistewerkers om het leven gekomen toen ze met explosieven op een gecontroleerde manier een lawine wilden opwekken. De voorbije dagen is erg veel sneeuw gevallen in de departementen Savoie en Haute Savoie.

Het ongeval gebeurde vanmorgen op een hoogte van zowat 1.800 meter. De twee werknemers van het skistation van Morillon in het departement Haute Savoie waren met explosieven aan het werk om op een gecontroleerde manier lawines op te wekken. Dat gebeurt elk jaar vóór de opening van de skipistes om het lawinegevaar te verminderen.

Speurders zijn ter plaatse om de juiste omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Doordat de voorbije dagen erg veel sneeuw is gevallen in de bergmassieven van de departementen Savoie en Haute-Savoie waarschuwen de weerdiensten voor een hoog risico op lawines. Alarmniveau 4 (op een schaal van 5) van kracht. 

Meest gelezen