Videospeler inladen...

Plofkraak bij Bpost-kantoor in Kinrooi: geen buit, veel schade

In Kinrooi is een plofkraak gepleegd op een kantoor van Bpost, maar de daders zijn zonder buit vertrokken. Dat bevestigt Bpost aan VRT NWS. De schade die ze hebben aangericht door een gasexplosie in de burelen, is alleszins aanzienlijk.

De politie van de zone CARMA werd vanochtend opgeroepen omdat er een plofkraak is gepleegd op het Bpost-kantoor aan de Neeroeterseweg in Kinrooi, bij Maaseik. 

De daders hebben lieten gas ontploffen in de burelen van het postkantoor, een veel beproefde techniek bij plofkraken. Volgens de hulpdiensten is de schade die veroorzaakt werd door de ontploffing is aanzienlijk.

De streek van Noord-Limburg werd afgelopen zomer getroffen door een reeks plofkraken. In Kinrooi was er in juni 2018 nog een plofkraak op ING-bankkantoor. De voorbije maanden was het opnieuw rustig geworden.

Meest gelezen