Twee explosies tijdens blussen van brand in sanitairbedrijf in Wommelgem

In Wommelgem heeft het vanmorgen gebrand in het atelier van een sanitairbedrijf aan de Fortbaan. Tijdens bluswerken van de brandweer vonden er twee explosies van gasflessen plaats. Niemand raakte gewond.

Explosies

Het vuur werd opgemerkt rond 8.45 uur, dankzij branddetectoren die in werking waren getreden. De brandweer van Wommelgem kwam ter plaatse en was nog maar net begonnen met de blussingswerken, toen ze verrast werd door twee explosies van gasflessen die in het bedrijf stonden. Door die explosies is het dak van de werkplaats gedeeltelijk weggeblazen

Veel schade

De brand en de explosies hebben heel wat schade aangericht in het bedrijf. Er vielen geen slachtoffers. Hugo Bollaert, de brandweerofficier die de interventie leidde, prijst zich gelukkig dat door de explosies niemand van zijn manschappen gewond is geraakt. 

Meest gelezen