20-tal patiënten geëvacueerd na rookontwikkeling in Heilig-Hartziekenhuis in Lier

In het Heilig-Hartziekenhuis in Lier zijn een twintigtal patiënten geëvacueerd na rookontwikkeling. Op de PAAZ-afdeling, waar psychiatrische patiënten verblijven, was een lichtarmatuur beginnen smeulen, met een brandgeur en rookontwikkeling tot gevolg.

Kort voor 21 uur zondagavond werd de brandweer van Lier opgeroepen voor een brand in het Heilig-Hartziekenhuis in Lier.  De brandweer rukte massaal uit en ook het Medisch Interventieplan werd opgestart.  Op de PAAZ-afdeling, waar psychiatrische patiënten verblijven, was een lichtarmatuur beginnen smeulen, met een brandgeur en rookontwikkeling tot gevolg.  Het was het verplegend personeel op de afdeling dat de brand opmerkte. 

Nog voor aankomst van de brandweer, was het ziekenhuispersoneel al gestart met de ontruiming van de psychiatrische afdeling.  Een 20-tal patiënten werd tijdelijk naar een andere afdeling in het ziekenhuis gebracht.  In het ziekenhuis vinden regelmatig infosessies en trainingen plaats rond de aanpak van incidenten zoals deze.

Op de PAAZ-afdeling starten over enkele dagen renovatiewerken.  Die werken waren al langer gepland en staan volledig los van de brand van zondagavond.  Bij het incident van zondagavond raakte niemand gewond.  De schade in het ziekenhuis bleef beperkt.

Meest gelezen