40 dure zangvogels gestolen in Teralfene

Een dief is op twee plaatsen in Teralfene aan de haal gegaan met verschillende botvinken, waaronder eentje die duizenden euro's waard is. De streek werd enkele jaren geleden al getroffen door een hele reeks diefstallen van dure sier- en zangvogels.

Zaterdagnacht werd Wilfried Van Den Dooren uit de Potaardestraat slachtoffer. “Een achttal botvinken, vier zanglijsters, een zevental groenvinken, verschillende kanaries, distelvinken, sijzen, kneuen en drie Japanse nachtegalen zijn verdwenen”, zucht de man. “Die nachtegalen kosten 195 euro per stuk en voor een koppel kneuen betaal je snel 300 euro. Ik gok dat de waarde van de volledige buit zo'n 3.000 euro bedraagt. Pas op, ik vermoed dat ze enkel uit waren op de vinken en dat de rest gewoon gaan vliegen is. Dat zijn wilde vogels, dus als ze ontsnapt zijn, zie ik ze sowieso niet meer terug. Tot mijn verwondering zijn er nog veel vogels blijven zitten, maar in totaal zijn er toch een veertigtal verdwenen.”

Ook in November verdwenen al vogels uit een volière in Teralfene. In 2013 en 2014 werd de regio Asse, Opwijk, Affligem, Aalst en Dendermonde zwaar getroffen door tal van diefstallen van sier- en zangvogels. Er verdwenen honderden vogels, goed voor een waarde van enkele tienduizenden euro's.

Meest gelezen