Aarschot wil een carpoolparking naast de E314

In Aarschot wil het gemeentebestuur een carpoolparking inrichten in de buurt van de E314-autosnelweg.

Zo'n carpoolparking kan dienen voor mensen van Aarschot zelf, mensen die in Aarschot komen winkelen, en ook voor mensen die file hebben vanaf Aarschot of de trein zouden nemen. Van aan de carpoolparking zou dan een pendelbusje aan en af naar het station rijden.

De stad laat nu oplijsten welke gronden in aanmerking komen, zegt Gwendolyn Rutten. "Je ziet dat de file steeds verder opschuift en de file begint 's morgens helaas ter hoogte van Aarschot. Voor de mensen die verder willen gaan zou het goed zijn dat Aarschot een carpool- of pendelparking krijgt. En dat mensen daar afspreken om in 1 wagen verder naar Brussel te rijden, of de trein te nemen met een busje tot aan het station. We moeten op die manier gaan nadenken over andere mobiliteiten."

Parking aan het station wordt betalend

Intussen onderhandelt Aarschot met de NMBS over de parking aan het station zelf. Die wordt binnenkort betalend. Aarschot wil de parking overkopen en/of zorgen dat de prijzen zakken om daar te parkeren.

Meest gelezen