"Achteraf kan ik er ook wel mee lachen"

Het mocht misschien grappig lijken voor degene die de opnames maakte, voor Mitch Chapman uit Houston, in de Amerikaanse staat Texas, was het dat alleszins niet. Die merkte immers  op de autosnelweg plots dat een van zijn banden hem voorbijstak in het verkeer, nochtans van zijn wagen die hij zopas gekocht had. Er zat niets anders op dan er achter te rennen, om zo erger voor andere autobestuurders te voorkomen. Het filmpje van de 'achtervolging' ging de afgelopen dagen viraal.

Chapman op nieuwswebsite ABC13: "We voelden dat de achterkant van de wagen, een Jeep Wrangler die ik voor een goede prijs had kunnen kopen, vreemd trilde. Daarom dachten we -ik zat samen met mijn vader in de auto-  eerst dat we een platte band hadden. Of dat we een klapband hadden. Maar plots zag ik de band voorbijschieten."

"Mochten de andere auto’s niet gestopt zijn, dan zou ik er nooit achter zijn gaan hollen. Maar ik zag dat in de verschillende rijstroken de auto’s stilvielen, dus had ik zoiets van: ’t is nu of nooit."

"Daarna heb ik de andere banden gecontroleerd en die zaten ook niet goed vast. Dus ben ik achteraf wel blij dat er slechts één band losgeraakt is."

"Ik neem het de man die het filmpje maakte en hard aan het lachen was, niets kwalijk. Nu kan ik er zelf ook om lachen. Dankzij hem hebben we nu een herinnering die ik en mijn gezin nog lang kunnen koesteren."

Meest gelezen