Antwerps Barokjaar lokt 1 miljoen bezoekers

In Antwerpen is zondag het Barokjaar officieel afgesloten met de laatste dag van de expo "Cokeryen" in het Snijders&Rockoxhuis. Over alle expo's en evenementen heen heeft het feestjaar ruim 1,03 miljoen bezoekers gelokt. Vooral de aan de centrale figuur Peter Paul Rubens gelinkte locaties zoals het Rubenshuis, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de Sint-Carolus-Borromeuskerk deden het erg goed.

Veel buitenlandse toeristen

Het Antwerpse Barokjaar omvatte van juni 2018 tot nu negen tentoonstellingen, dertig concert-, theater-, muziektheater-, literatuur- en dansproducties, twee lezingenreeksen, drie nieuwe stadswandelingen en tien beeldende kunstprojecten. Het zette Rubens en zijn barokke nalatenschap in dialoog met meer hedendaagse vormen van kunst en cultuur. Opvallend is dat 55 procent van de bezoekers uit het buitenland kwamen. 

Kathedraal en Sint-Carolus-Borromeuskerk erg populair

Uitschieters waren de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal (212.000 bezoekers), de Sint-Carolus-Borromeuskerk (204.000), het Rubenshuis (130.000) en de eerste retrospectieve tentoonstelling rond Michaelina Wautier, in het MAS (54.000). Ook de door Luc Tuymans gecureerde expo "Sanguine/Bloedrood" in het M HKA leverde een knappe 35.000 bezoekers op. 

Meest gelezen