Brutale overval in villa in Rekkem

In Rekkem is een overval gepleegd op een villa in de Neerweg. Een van de overvallers belde aan en deed zich voor als pakjesbezorger. Hij leek een geschenk te brengen voor de dochter die jarig was. De gangsters waren erg gewelddadig en zijn ervandoor gegaan met geld en juwelen.

In de villa woont een familie van fruit- en groentehandelaars. De zaakvoerders waren zich aan het opmaken voor een avondje uit om de verjaardag van hun dochter te vieren. Rond 19 uur kwam hun schoonzoon met de kassa in hun woning en kort daarna ging de bel. Een Franssprekende man van Noord-Afrikaanse afkomst had een groot geschenk bij zich. Toen de vader de deur open deed, bleek de man onder het geschenk een pistool bij zich te hebben. Meteen sprongen ook nog twee gangsters gewapend en met bivakmutsen tevoorschijn.

Gewelddadig

De schoonzoon werd knock-out geslagen. Ook de moeder werd in de badkamer tegen de grond geduwd en de vader werd door de gang gesleurd terwijl hij geschopt en geslagen werd. De daders gingen er uiteindelijk vandoor met de kassa en juwelen uit de kluis die open stond. De drie gangsters konden ontkomen.

De federale gerechtelijke politie en de politiezone Grensleie onderzoeken de zaak maar de daders zijn voorlopig spoorloos. De politie heeft wel heel wat camerabeelden buiten en binnenin de woning. Zo hebben ze een heel goed zicht op wat er zich in het huis heeft afgespeeld.

Ziekenhuis

Zowel de moeder als de schoonzoon brachten de nacht in het ziekenhuis door, beiden mochten zondag het ziekenhuis alweer verlaten. De hele familie is in shock door wat er gebeurd is. Maar zondag was de fruit- en groentewinkel toch open.

Meest gelezen