Videospeler inladen...

Burgemeester Gdansk overleden na steekpartij

De burgemeester van het Poolse Gdansk Pawel Adamowicz is overleden aan zijn verwondingen. Adamowicz werd gisteravond neergestoken op een liefdadigheidsevenement. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis gemeld.

De 53-jarige burgemeester werd gisteren neergestoken tijdens een liefdadigheidsevenement. In de nacht van zondag op maandag werd hij vijf uur lang geopereerd.  Maar de hulp mocht niet baten. Hij had verwondingen aan het hart, het middenrif en organen in de buik.

"Onschuldig in de gevangenis"

De aanval op de burgemeester gebeurde toen Adamowicz op het podium stond. Er waren enkele honderden mensen aanwezig. Een man viel de burgemeester met een scherp voorwerp aan, waarschijnlijk een mes.

Een verdachte werd overmeesterd en opgepakt. Volgens Poolse media zou het om een 27-jarige inwoner van Gdansk gaan met een strafblad. Over het motief van de man is weinig geweten. Volgens getuigen zou de man op het podium geroepen hebben dat hij onschuldig in de gevangenis zat, toen de partij van burgemeester Adamowicz aan de macht was.  

Verdachte werd overmeesterd en opgepakt
East News

Meest gelezen